Čokoládová vejce
Na tento návod jsme se nechali inspirovat zde.
Potřeby:
- omytá syrová vejce
- špičatý nástroj (např. kuchyňská jehla)
- hotová čokoláda nebo ingredience na výrobu čokolády
- igelitový sáček
Na tento návod jsme se nechali inspirovat zde.
Vejce omyjeme. Špičatým nástrojem uděláme dírku do špičky vejce. My jsme použili kuchyňskou jehlu. Dírku do vejce budeme dělat jen z jedné strany.
Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do sáčku, kterému jsme ustřihli růžek, nebo do kornoutku a skořápku naplníme cca do poloviny.
Vejce položíme na bok a cca po 1-2 minutách otáčíme o 90 - 180 stupňů, dokud čokoládu uvnitř neztuhne. Proces můžeme urychlit v lednici.
Po ztuhnutí můžeme skořápku ozdobit. My jsme zdobili voskovými puntíky.
Podívejte se i na další návody na tvoření.
Není Vám návod srozumitelný? Chcete se na něco zeptat? Máte nějaký zlepšovák? Napište nám, rádi Vám odpovíme.
Kopírování z těchto stránek pro nekomerční účely je povoleno. Jen vždy prosím uvádějte zdroj: http://www.sikovny-cvrcek.cz Děkujeme.