Výroba krmítka pro ptáčky s použitím květináče a větvičky
K výrobe tukových krmítek je dobré používat hovězí lůj (místo vepřového sádla), protože má vyšší bod tání. Takže, když teplota vystoupí nad 0 °C, krmítko nevyteče a neznehodnotí se. Někdo ale používá místo loje čirou želatinu. Dle konzultace s chovatelem ptáků, želatina by neměla ptákům ublížit, ale nic jim to na rozdíl od loje nedá. Na druhou stranu si říkám, lepší něco nežli nic. Alespoň se ptáčkové nají semínek a vloček.
Potřeby:
- hovězí lůj (zakoupili jsme v jednom hyparmarketu - jednoduše jsme se zaptali a vyšlo to)
- ovesné vločky
- semínka (my použili slunečnicová, mohou být i konopná ...)
- menší květináč
- větvička
- provázek
- nůžky